Rólunk 2018-02-02T17:57:02+00:00

Az Erőforrás Egyesület létrehozásának története:

 

Egészségünk, fittségünk, jó közérzetünk megőrzéséért, helyreállításáért indítottam útjára a “tettekkel saját magunkért és másokért” szellemében, a 2007-es Őszi Fény Fesztiválon szeptember 07-én, – akkor még egy maroknyi csapattal – az Egészségvédő Kört, amely kezdetben Debrecenben a Turmalin Házban működött. Pár éve már EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ, EGÉSZSÉGVÉDŐ foglalkozásainknak az Aquaticum Termál és Wellness Hotel (Debrecen, Nagyerdei krt. 1.) ad otthont, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! 

Az Egészségvédő Kör fennállásának 5. Évfordulója és az öt év alatt az egészségünk, fittségünk, jó közérzetünk érdekében  végzett sok-sok közös munkának a megünneplésére 2012. szeptember 15-én került sor – amelyet Debrecenben a Nagyerdőn, a Pallagi úton lévő tisztáson, a nyílt tűzrakó és társalgó helyeknél rendeztünk meg, amely a lelkes résztvevőkkel és előadókkal – Mediball, Patakiné Puja Mária jóvoltából, gerincjóga, Górné Szalai Évának köszönhetően, Íjászat Bunda Mihály vezetésével, meridiántorna a Kortalanul Fitten Gyaloglók Klubja képviseletében érkezett Pogácsásné Marika vezetésével, valamint általam Tai Chi – Chi Kungot és a Nordic Walkingot lehetett ismerkedni – és a közös főzéssel nagy sikert aratott.

A munka tovább folytatódott, mivel egy egyesület létrehozásának gondolata már egy évvel azelőtt is felmerült bennem, így az egyesület alapításon is tovább dolgoztam. Sok-sok áldozatos munkát és lemondást követelt, hogy kapcsolatokban, lehetőségekben, programokban és tevékenységekben ilyen széleskörű és egyre szélesebb körű legyen az Egészségvédő Kör munkája, amelyet öt éven keresztül önerőből működtettem, és amely bár rengeteg időt, erőt, energiát igényelt – de mindig nagy boldogsággal töltött el.

Eközben a fittség és egészség fenntartása és fejlesztése, az egészséges, természetes, ökotudatos és energiatakarékos életmód iránt hozzám hasonlóan elhivatott szakembereket, munkatársakat, valamint egészségtudatos gondolkodásmódú és életvitelű, saját és mások egészsége, jól-léte érdekében tevékenyen közreműködő  és tenni akaró, tettekre is képes egyéneket toboroztam és hívtam magam köré – hogy az Egészségvédő Kör közössége megsokszorozódva, még szélesebb területen és körben működő közösséggé formálódhasson és munkája mind inkább kiteljesedhessen az Erőforrás Egyesület adta keretek között saját magunk és mások javára, reményeink szerint tágítva lehetőségeink határait és egyben megkönnyítve munkánkat.

Ajándék számomra, hogy az Egészségvédő Kört Debrecenben, 2007. szeptember 07-én, az Őszi Fény Fesztiválon elindíthattam és – ez alatt teljes hittel, töretlenül munkálkodtam azon, hogy az Egészségvédő Kör hatókörének kiterjesztésével és munkájának, tevékenységének kibővítésével munkatársaim, segítőim és saját munkásságom mintegy elismeréseként –  az 5. Évfordulóra,  2012. szeptember 13-án létrejöhetett az Erőforrás Rekreációs Életmód, Szabadidősport és Túra Egyesület, rövid nevén: Erőforrás Egyesület. Kívánom, hogy mindannyian találjuk meg benne az örömet, értelmet és a nemes tartalmat és fordítsuk mindannyiunk  javára – kellő alázattal és tisztelettel!

Szeretettel:

                                                                                                   Szűcs Gyöngyi